luni, 6 aprilie 2009

Prudent sau fricos?


Oamenii tematori isi ascund frica in prudenta, spunand - Nu mi-e teama, sunt doar prudent...nu te poti pripi cu astfel de lucruri.
Cu siguranta ca Saul n-a recunoscut ca ii era teama de Goliat, insa in spatele discutiilor despre riscuri calculate si despre ce este mai bine pentru popor se afla frica pura…In timp ce iti evaluezi reactiile in fata riscurilor pe care le infrunti in acest moment, intreaba-te - Sunt prudent sau fricos?
1. Prudenta tine de ratiune, iar teama de sentimente.
2. Prudenta e alimentata de informatii, iar teama de imaginatie.
3. Prudenta calculeaza riscurile, iar teama le evita.
4. Prudenta e preocupata de progres, iar teama de protectie.

Saul era temator si n-a intreprins nimic.David a fost prudent, a inaintat si a invins uriasul.In acel moment s-a intamplat un lucru foarte important.Evreii au prins curaj sa lupte.Filistenii, care cu cateva ceasuri se bateau cu pumnii in piept, au inceput sa fuga pentru a-si salva vietile. Un singur act de vitejie-doar unul-le-a dat celorlalti ce le lipsea-curajul.Aceasta este o regula de aur a conducerii. Leaderii insufla curaj celor pe care ii conduc, nu prin cuvinte ci prin actiunile lor. Daca doresti sa fii leader, trebuie sa treci in frunte! Astfel, vei inmana darul curajului celor ce privesc…Si in functie de situatia data, actul tau de curaj ar putea schimba totul in jurul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu