vineri, 10 aprilie 2009

Iisus Hristos sau iepurasul de Pasti



Aici suntem in Vinerea Mare...Duminica sunt Sfintele Pasti.Acasa sunt Floriile...
Daca veti intreba copii din jurul vostru ce inseamna Pastele, poate ca multi dintre ei va vor raspunde ca e despre iepurasul de Pasti care aduce multe cadouri si dulciuri, despre cozonaci si prajituri si despre oua vopsite iar ouale rosii sunt cele mai frumoase!
-Deci, mami, despre asta e Pastele!
-Vaaai, ce dragut...
Ce trist...Multi copii din ziua de azi nu stiu ce se intampla, cu adevarat, de Paste
De ce nu le spui, copiilor tai, adevarata istorie a Pastelui?
Povesteste-le despre Cel care e Dumnezeu intrupat, despre Iisus Hristos care a venit pe pamant pentru a arata oamenilor cat de mult Dumnezeu ii iubeste.Spune-le cum El a fost judecat si batut in piroane, pe cruce...Spune-le apoi cum a fost pus in mormant acoperit cu o stanca mare si cum, duminica dimineata, cand soldatii romani au mers la mormant au vazut piatra data la o parte si mormantul gol...Iisus era viu...Si apoi mai spune-le ca, pentru ca El a inviat, daca ei cred in El, chiar dupa moarte, vor avea viata vesnica.
Sunt sigura ca Iisus iubeste iepurasii.Doar El i-a creat...Si cred ca Lui ii place si ciocolata si ouale rosii...Dar haideti sa nu punem un iepuras mai presus de Mantuitorul nostru.
Mergeti cu copii la Biserica.Explicati-le si povestiti-le adevarata istorie.Sigur, cumparati cadouri, faceti cozonaci.Dar nu uitati sa spuneti ceea ce este cu adevarat important - adevarul despre Cel ce a venit sa ne mantuiasca de pacate. Hristos a inviat!

Un comentariu:

  1. Foarte frumos ai spus! Asa este, ceea ce este cel mai important este ca Isus a murit pe cruce pentru pacatele noastre si fara El mergem in iad!

    Un Paste fericit tie si familiei!!

    RăspundețiȘtergere