luni, 23 martie 2009

Fluturasi de primavara


Am vazut ca mai am doua prietene pe blog, Gratiela si Abramburika...Bun venit si sper sa gasiti ceva interesant pe aici...Si uite, cu mare drag, doi fluturasi pentru camerele copiilor.Sunt umpluti cu fibra siliconata subtirica iar in interior puse ceva cuisoare sa miroase frumos...Se pot pune agatati de sertare sau intre hainute...sau pur si simplu agatati de perdeluta...Daca le puneti o panglica subtirica la spate pot fii niste decoratiuni dragute pentru adunat draperiile

11 comentarii:

  1. cat de superbi sunt,am sa ii fac si eu.cred ca poti sa ii porti ca si o brosa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Gabriela, cred ca poti...Daca ii faci ceva mai micuti pot fii folositi si ca brosa...Nu m-am gandit la asta

    RăspundețiȘtergere
  3. La fix ... am o nepotica pasionata si colectionara de fluturasi. Mai bine zi, cu fluturi ... Da, explica-mi, te rog, mai detaliat procesul de fabricatie si materialele. Am inteles umplutura, da' cu ce-s inveliti?? Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Abramburika,
    Daca ai fibra siliconata ii umpli cu fibra, daca nu merge si vata dar intinsa bine.Aripile sunt facute din material, din bumbacel inflorat respectiv bumbacel verde.Prima data se taie corpul fluturelui, se coase pe dos si se lasa o intrare pe unde se introduce fibra.Se intoarce pe fata, se umple dupa care se finalizeaza si se leaga cu o panglica verde...sau lila sau ce culoare vrei.Ochii poti sa ii faci ori cu vopsea de textile ori cu un pix gel ceva mai subtirel.Aripile - tai prima data aripile mari, asa, ca o floare cu petalele de sus ceva mai maricele.Cosi pe dos, intorci pe fata si umpli cu umpicut de fibra sau vada sa aibe tinuta.Dupa care poti sa tai aripile mici din alt material, ori faci la fel ca o floare cu 4 petale, din acelasi material, ori doua petale dintr-un material, doua din altul.Cosi sau lipesti cele doua flori, aripile fluturelui adica, una peste cealalta dupa care cosi (sau lipesti) corpul fluturelui.
    Aripile poti sa le faci dupa model propriu daca nu iti plac astea, poti desena tu pe carton niste aripi dupa care sa le decupezi pe material.Fluturasii de pe blog au cam 15 cm dar tu poti sa ii faci cat de mici sau de mari vrei...Nu stiu daca am explicat destul de bine...Ah si antenele, poti sa folosesti umpicut de sarma mai subtirica, eventual umpicut incalzita la capete sa nu se zgarie nepotica.De umplut, pe langa vata sau fibra, poti sa pui cuisoare, sau umpicut de vanilie, sau sa parfumezi vata sau fibra cu ce iti place

    RăspundețiȘtergere
  5. Scuze, eram logata pe mailul sotului meu si s-a inregistrat asa.Dar cand apare VS Business,sunt tot eu, Narci

    RăspundețiȘtergere
  6. ok, multumesc frumos pt. explicatii ... am sa incerc cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumosi. Multumim de explicatii. Sunt buni si pe post de jucarii pentru copii mai mici, ca-s moi si nu lasa puf.
    Pe mine m-ai terminat cu gaina aia cu care acoperi prajiturile.

    RăspundețiȘtergere
  8. Germina, cu gaina aia e in felul urmator...Eu cumpar de la magazine de plastice ca un fel de bol de plastic de acoperit painea.Aici costa cam 4 ron unul.E de fapt o semisfera pe care o imbrac cu fustita (din bumbacel sau catifea cu floricele sau ce material ai tu mai country) si in partea superioara lipesc capul gainii facut la fel, din bumbac.Oricum se investeste cam 10 ron si se vinde cu 30 ron...Si in plus e si haioasa

    RăspundețiȘtergere
  9. Superbe idei am gasit aici! In general am cam fugit de astfel de creatii, desi am incercat multe altele. Cred ca ma sperie lucrul cu lipici, decupatul... sigur ma sperie hartia, sunt antitalent. Dar cu o fetita de 3 ani, trebuie sa invat si asta. Multumesc pt inspiratie, Narcisa:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Tare dragalasi fluturasii...Am sa incerc sa realizez si eu cativa pentru camera copiilor.Ii voi agata de scarile de la patul suprapus...Multumesc pentru idee!

    irina

    RăspundețiȘtergere
  11. sunt tare faini. mi-ai dat o idee cum sa ii decorez sofiei un dulapior :)

    RăspundețiȘtergere