miercuri, 31 martie 2010

Principii de viata


1) Hotaraste-te ce îti doresti. Dar mai întâi consulta-L pe Dumnezeu. "Omul face multe planuri în inima lui, dar hotarârea Domnului, aceea se împlineste" (Proverbe 19:21).
2) Pune-ti gândurile pe hârtie. Faptul de a-ti scrie obiectivele pe hârtie îti da sentimentul permanentei, plus, îti da energie, "întelepciunea si chibzuinta.. vor fi viata sufletului tau". Obiectivele ezitante nu te vor duce acolo unde doresti sa mergi.
3) Stabileste-ti un termen limita. Fara un început si un sfârsit clar este usor sa ratacesti si sa nu ajungi nicaieri.
4) Fa-ti o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le faci. Tine-o înaintea ochilor tai neîncetat; te ajuta sa-ti croiesti un drum.
5) Transforma-ti lista într-un plan. Vezi ce trebuie sa faci mai întâi si ce trebuie sa faci mai apoi. Un plan organizat este întotdeauna mai bun decât sa încerci sa faci totul în capul tau.
6) Actioneaza imediat. "Luati seama, deci, sa umblati cu bagare de seama, nu ca niste neîntelepti, ci ca niste întelepti. Rascumparati vremea" (Efeseni 5:15-16). Fa ceva! Un plan mediocru implementat, este mai bun decât unul bun care nu este implementat. 7) Fa ceva în fiecare zi care sa te duca înainte. Fa-ti un orar. De exemplu, citeste sistematic din Biblie, suna un anumit numar de clienti, angajeaza-te într-o activitate fizica pe o perioada data.
8) Stabileste-ti un obiectiv caruia doresti sa-ti dedici viata. Si stai cu privirea atintita asupra lui. " Invata-ne sa ne numaram bine zilele, ca sa capatam o inima înteleapta!" (Psalmul 90:12).

4 comentarii:

  1. Multumim pentru ca ati impartasit cu noi aceste principii! Sunt foarte interesante si bune de urmat!

    Special pentru mamicile dornice de a oferi familiei o experienta de neuitat, punem la bataie invitatii la Zilele Dinozaurilor. Va invitam sa participati la campania desfasurata pe blogul CautaBona.ro, unde puteti castiga 3 invitatii la eveniment. Copiii cu siguranta se vor simti minunat, asa ca te asteptam cu mai multe detalii pe blog: http://www.cautabona.ro/blog/?p=243

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru sfaturile postate, foarte frumoase. Va urez Paste Fericit si o primvara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hristos A Inviat!
    foarte frumos articolul.
    o sa-mi listez pasajul din proverbe pentru ca-mi place enorm si pentru ca trebuie sa-mi reamintesc zilnic marele adevar pe care il contine. si asteptam ca voia lui Dumnezeu sa fie aceeasi cu a noastra si sa primim ceea ce ne dorim din tot sufletul, un copil.

    RăspundețiȘtergere