sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Un nou inceput


S-a innoit anul...Sa va dea Domnul un an bun, sa fiti sanatosi si voi si cei dragi voua, sa aveti liniste in suflet si multa credinta.
Cel care a spus: "Amanarea este hotul timpului" a avut dreptate. Continuam sa amanam lucrurile, promitandu-ne noua insine ca le vom face mai bine. Fi cinstit, cate hotarari de anul trecut ai respectat? Anul acesta fa altfel. Fa ca telurile tale sa fie INTELEPTE. Cu alte cuvinte, fa ca ele sa fie:
Specifice: Trezeste-te mai devreme pentru a citi Scriprura si roaga-te inainte de a merge la serviciu. Fa-ti timp pentru familie. Fa exercitii, mananca sanatos. Ingrijeste-te de trupul tau; el este Templul lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:19-20). Moderate: abordarea mai multor proiecte in acelasi timp iti dilueaza atentia si este mai greu sa te tii de ele. Cand incepi prea multe, termini prea putine. Incepe cu lucrurile marunte si cladeste pe masura ce ai cate un succes. Realizabile: nu incerca sa inghiti un elefant dintr-o muscatura. Inainteaza prin pasi marunti. Pavel a spus: "fac un singur lucru" (Filipeni 3:13). Discuta in termenii lucrurilor pe care le vei face, nu al lucrurilor pe care nu le vei face. De pilda, in loc sa spui: "Nu vreau sa fiu prea cricic", spune "astazi voi cauta ceva bun in fiecare persoana pe care o intalnesc" (Filipeni 4:8). Masurabile: nu poti gestiona ceea ce nu poti masura. Daca poti sa-ti inregistrezi programul (sau lipsa lui!) vei deveni responsabil, vei vedea cat de departe ai ajuns si la ce mai ai de lucrat. Posibile intr-un anumit timp: revizuieste-ti scopurile saptamanal (sau zilnic daca iti este greu). Astfel vei depista problemele din vreme si le vei putea schimba directia daca este nevoie. Biblia spune: "Pune-ti pe inima aceste lucruri, indeletniceste-te in totul cu ele, pentru ca inaintarea ta sa fie vazuta de toti" (1 Timotei 4:15). Ia-ti inima-n dinti, da-te jos de pe canapea si pune in aplicare.

4 comentarii:

  1. Foarte inspirata si adevarata postarea ta! Buna de pus in rama:-)
    La multi ani! Un an binecuvantat sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos si adevarat!Un an nou plin de bucurii si impliniri si un pupic dulce pentru micuta sirena!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place ce ai scris, si imi place ce faci. Dumnezeu sa iti dea putere si inspiratie. Fi binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere